Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Caroline en Joop op hun trouwdag, maar zij kwam als dinosaurus naar het stadhuis. Foto: Marc Leeflang
Dinobruid Caroline valt haar Joop in de armen. Foto: Eigen foto

Dinobruid Caroline valt haar Joop in de armen. Foto: Eigen foto

ZUTPHEN - Een schitterende dag, eerder deze maand, om in het huwelijksbootje te stappen. Caroline (51) waagde de sprong met haar Joop. Ze stapte daarvoor in een limousine. Maar voordat ze dat deed, moest ze trouwkleding aan. Ze ging verkleed als dinosaurus.

Nu je van deze schok bekomen bent, rollen we dit bizarre verhaal uit. Waarom gaat iemand als dinosaurus naar haar eigen trouwerij? "Omdat ik dat wilde", is het simpele antwoord van Caroline Spiegelenberg.

"Toen ik zei dat ik als dinosaurus naar mijn eigen huwelijk wilde, begon iedereen te lachen." En niet iedereen dacht dat ze haar plan zou doorzetten. "Ik ben blij dat ik het deed, ik heb er echt geen seconde spijt van gehad. En die reactie van Joop toen hij me zag. Geweldig."

Joop had een limousine geregeld

Joop dus, haar man. Hij gaf haar de naam Spiegelenberg. In de aanloop naar de huwelijksvoltrekking was Joop even iets vergeten. "Hij had een limousine geregeld", legt Caroline uit. "Maar ik had hem duidelijk gezegd dat we elkaar bij het stadhuis zouden zien."

Caroline en Joop op hun trouwdag, maar zij kwam als dinosaurus naar het stadhuis - Foto: Marc Leeflang

Joops bruid mocht in de limousine naar het stadhuis en Joop zou daar op haar wachten. "Tja, toen ging ik als dinosaurus in de limo. Uh... nee, niet gewoon, want dat was best een dingetje."

Onder dat dinopak wilde Caroline namelijk haar trouwjurk aan. "Ik wilde natuurlijk niet als dinosaurus voor de trouwambtenaar gaan staan." Maar eerst in trouwjurk en dan nog in een dinopak, dat was een brug te ver voor Caroline.

Op straat ging het dinopak uit

Een tussenoplossing was nodig. Gelukkig was Caroline niet voor een gat te vangen. Ze kocht een broekpak om daarmee in de dino-uitdossing te stappen. De jurk ging mee naar het stadhuis. "Daar heb ik me omgekleed. Op straat deed ik eerst het dinopak uit en binnen hees ik me in de jurk. Ja, de anderen moesten wel even wachten. Mijn bruidsmeisjes waren trouwens ook als dinosaurus verkleed."

Bekijk de komst van de bruid in dinokostuum, de tekst gaat eronder verder.

Van haar optreden als trouwende dino zijn uiteraard beelden gemaakt. En haar verschijning trok veel bekijks, want aan de overkant van het stadhuis was iets te doen bij de kerk. Caroline: "Ik had veel publiek, wat hebben we een lol gehad, hahaha."

Caroline komt oorspronkelijk uit Curaçao, Joop is een echte 'Zutphenees'. Hij is twintig jaar ouder. "Joop is mijn beste vriend. Hij is de vader van mijn vroegere buurman. We leerden elkaar beter kennen en van het een kwam het ander."

Haar dinopak, gekocht bij een bekende internetwinkel, ligt nu op zolder. Aan het eind van dit schooljaar komt het pak weer tevoorschijn, want dan wil Carolines dochter vermomd naar een speciaal schoolfeest. "Ze wilde het pak al eerder aan hebben, maar dan had ik de verrassing voor Joop verpest. Want hij wist van niks."

Deel dit artikel