OLDEBROEK - OWIOS speelt as. zaterdag de gemeentelijke derby tegen VSCO ’61 op sportpark De Heughte. Deze wedstrijd zal beginnen om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter K.F. Molenaar.

Wederom zullen OWIOS en VSCO ’61 uitmaken wie op dit moment de sterkste is van de gemeente in de 2e klasse I. In deze sterke klasse is het dringen geblazen om bij de eerste 8 ploegen te eindigen. Door de versterkte degradatieregeling moeten de onderste 5 ploegen vrezen voor degradatie. Aangezien alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn, staat het allemaal dicht bij elkaar. Afgelopen weekend pakten de onderste ploegen punten, zodat de ranglijst nog meer in elkaar schuift. Naast de eer hebben beide ploegen de punten dus hard nodig en de winnaar zal boven de andere club komen te staan. VSCO ’61 staat op een 6e plaats met 10 punten uit 8 wedstrijden. OWIOS staat daar met 2 punten minder én een wedstrijd minder op een 10e plaats met 8 punten uit 7 wedstrijden. In de beker van dit seizoen won OWIOS relatief eenvoudig met 3-0 van VSCO ’61. Vorig seizoen in de competitie echter verloor OWIOS tweemaal nipt met 1-0.

VSCO ’61 presteert boven verwachting en staat op een knappe 6e plaats in deze zware klasse. VSCO ’61 speelde gelijk tegen WVF en won van DESZ en IJVV. Tevens versloeg VSCO het sterke ZAC met duidelijke cijfers 3-0. Van de kampioenskandidaten Unicum als Batavia kon VSCO geen punt afsnoepen en verloor VSCO met duidelijke cijfers. Vorige week in Apeldoorn leek VSCO ’61 de 3 punten mee te nemen naar Oosterwolde. Een kwartier voor tijd kwam VSCO op een 2-1 voorsprong. In de laatste 10 minuten boog AGOVV de achterstand van 2-1 om naar een 3-2 overwinning en liet VSCO ’61 met lege handen staan.

Bij OWIOS stond de druk er vorige week wel op. Na een kansloos verlies bij Be Quick ’28 moest OWIOS punten pakken om niet achterop te geraken. OWIOS liet zien dat het mentaal wel goed zit en versloeg WVF met 1-0. OWIOS hield zich niet meer bezig met randzaken, maar was vol gemotiveerd om de overwinning binnen te slepen. OWIOS begon heel goed aan de competitie met een overwinning tegen AGOVV en een gelijkspel tegen DESZ. Daarna had OWIOS veel meer verdiend, maar verloor het wel van FC Horst en Hierden. Tegen Hatto Heim speelde OWIOS gelijk met 3-3 en was blij dat in de blessuretijd de gelijkmaker viel, maar OWIOS had hier meer verdiend. Dan moeten echter wel de kansen afgemaakt worden. Tegen Be Quick ’28 zakte OWIOS door de ondergrens, maar gaf hierop een adequaat antwoord op in de gewonnen wedstrijd tegen WVF. De overwinning deed niet recht aan het wedstrijdbeeld, maar voor OWIOS een welkome binnenkomer en gaf weer vertrouwen voor het vervolg in deze competitie.

Zowel OWIOS als VSCO ’61 hebben de punten hard nodig om weg te blijven uit de onderste regionen. VSCO ’61 zal revanche willen hebben van de bekernederlaag in Oosterwolde, maar OWIOS zal zich nog willen revancheren van vorig seizoen. Aangezien beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, zal het een spannende wedstrijd worden. Naast de eer zal de winnaar ook nog boven de ander staan op de ranglijst op weg naar een veilige plaats aan het eind van de rit.

Deel dit artikel