WEZEP - Op dinsdag 22 november 2022 is EDENS Plants & Creations uit Wezep uitgeroepen tot beste Gelders Familiebedrijf van 2022 in de categorie kleine bedrijven tot 50 werknemers. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis in Arnhem reikte de commissaris van de koning, John Berends, de award uit.

EDENS Plants & Creation bestaat sinds 1972 en produceert winterharde, kleurrijke potplanten. Wethouder Liesbeth Vos – Van de Weg was aanwezig bij de uitreiking: “Als wethouder economie ben ik zeer trots op de vele familiebedrijven die we in onze gemeente hebben en bij uitstek op EDENS Plants & Creations. Het bedrijf bestaat al 3 generaties en is met hun kernwaarden duurzaamheid en innovatie van grote waarde voor de gemeente Oldebroek. Het is het tweede bedrijf, nadat Van Werven infra & recycling vorig jaar de award won, dat uitverkozen wordt tot het beste familiebedrijf van Gelderland. Een mooie gelegenheid om volgend jaar, in 2023, met beide partijen een bijeenkomst te organiseren voor familiebedrijven. Een dag waarbij kennis delen en leren van elkaar voorop staat.”

Het Gilde, platform voor Gelderse familiebedrijven

Het Gelders Familiebedrijven Gilde, dat tijdens de uitreiking van de awards bekent maakte te fuseren met het Gelders Familiebedrijven Genootschap, zet zich in voor Gelderse familiebedrijven. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van een platform waar familiebedrijven elkaar kunnen treffen en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Familiebedrijven spelen een belangrijke rol in de Gelderse economie. In de provincie Gelderland zijn ruim 45.000 familiebedrijven actief, goed voor 277.000 banen.

Deel dit artikel