Foto Marc de Haan

Foto Marc de Haan

ELBURG - Zaterdag 26 november was de theaterzaal van ‘t Huiken in Elburg het decor van de jaarlijkse uitvoering van Dansschool Anne’s Dancing. Door de massale belangstelling was dit keer gekozen om de show twee keer uit te voeren in zowel een middag- als avondvoorstelling. In totaal waren bijna 450 bezoekers getuige van een geweldige show.

Foto's Marc de Haan

Na het welkomstpraatje van eigenaresse Annemarije Eenkhoorn en steun en toeverlaat Iris werd gestart met de openingsdans waarbij alle dansmeisjes (zo’n 100 in totaal) op het podium enthousiast hun kwaliteiten konden laten zien. Vervolgens werd in verschillende leeftijdsklassen een groot aantal dansvormen in een snel tempo getoond. Vertederend was te zien hoe de kleinsten op de muziek van “I am a superstar” hun beste beentje voor zetten.

De oudere dansmeisjes lieten hun klasse zien bij dansen met aansprekende namen als “A little party”, “Shake Senora” en “Starships”.

Halverwege de show was er voor het massaal opgekomen publiek de mogelijkheid om de benen te strekken en werd enthousiast in de zaal meegedanst met een medley van bekende deuntjes als de Macarena, YMCA en “Hoofd-schouders-knieën-teen”. Dat leidde tot hilarische beelden.

Hierna kon opnieuw genoten worden van hoogstaande dansvormen met als hoogtepunt een showonderdeel waarin een reusachtige lichtgevende vlinder te zien was.

Als afsluiting werd de openingsdans opnieuw uitgevoerd, zodat alle dansmeisjes afscheid konden nemen van het publiek.

Na de tweede show, die volledig uitverkocht was, werd door Annemarije en Iris teruggeblikt op de succesvolle shows en werden, naast uiteraard de dansmeisjes, tevens de hulpmoeders, fotografen en de mannen van licht-en-geluid hartelijk bedankt.

Moe maar zeer voldaan konden de dansmeisjes daarna weer naar huis, maar niet nadat eerst nog een keer de medley met het voltallige publiek was uitgevoerd. De organisatie kan terug kijken op een geweldig evenement waarbij uiteraard nu al de toon is gezet voor de uitvoering van 2023.

Deel dit artikel