KAMPEN - Op zaterdag 14 januari 2023 vindt er in de Burgwalkerk in Kampen een nieuwjaarsconcert plaats. Het betreft hier een tweetal orgelconcerten welke beide op zaterdag 14 januari 2023 plaatsvinden, om 16:00 zal Leendert Verduijn het orgel bespelen en om 20:00 zal Harry Hamer het orgel bespelen. Beide concerten worden georganiseerd door de stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland.

Leendert Verduijn

De organist Leendert Verduijn is op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. In 2020 rondde hij de opleiding 'Docent Muziek' af en tussen 2020 en 2022 heeft hij cum laude zijn Master orgel behaald bij Ben van Oosten. Kortom een organist met talent voor het instrument. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e (en laatste) Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours. In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition, hij werd 3e bij het Feith Orgelwettbewerb Blieskastel (Duitsland) en won hij de publieksprijs en tevens de 2e plaats bij het César Franck Concours in Haarlem. In 10 weken tijd heeft hij dus maar liefst 4 prijzen gewonnen.

Kaarten voor het orgelconcert van Leendert Verduijn zijn te koop aan de deur en online via www.scmaf.nl

Harry Hamer

Harry is geen onbekende in Kampen. Zijn voorliefde voor orgelklanken openbaarde zich al op zeer jeugdige leeftijd. Op 5-jarige leeftijd werd dan ook begonnen met harmoniumlessen o.l.v. de heren Jan Bosch en Lammert Neijmeijer. Na het volgen van de eerste orgellessen, die hij ontving van Henk Sleurink aan de Gemeentelijke Muziekschool in Kampen, werd hij in deze orgelstad op zijn 16e benoemd tot organist van de Gereformeerde Nieuwe Kerk. In 1972 behaalde Harry Hamer zijn diploma kerkelijk orgelspel van de Gereformeerde Organistenvereniging en legde daarmee de basis voor een studie aan het Conservatorium te Zwolle o.l.v. Jaap Dragt(orgel), Cees van Dalen(piano) en Jos Leussink(koordirectie). Dit resulteerde in het behalen van het einddiploma C (solistendiploma) en het praktijkdiploma kerkmuziek, alsmede een speciale aantekening voor improvisatie.

Sinds 1 november 1976 tot zijn pensionering in 2021 was Harry Hamer werkzaam als coördinator muziek en examens, docent orgel, improvisatie en koordirectie aan “Quintus” centrum voor kunst en kunsteducatie te Kampen. Momenteel is hij dirigent van het Hervormd Kerkkoor Kampen en actief als concertorganist.

Kaarten voor het orgelconcert van Harry Hamer zijn te koop aan de deur en online via www.scmaf.nl

Mensen die online een ticket kopen krijgen 2 euro korting per ticket. Koopt men ook een ticket voor het concert ’s middags dan krijgt men in totaal 5 euro korting! Een ticket aan de deur kost 10,-

Deel dit artikel