Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
10 juni 2024 7:28


Open dagen bij PV de Pelikaan
Foto: Open dagen bij PV de Pelikaan
Archieffoto LMG, gemaakt tijdens het 75-jarig bestaan van de Pelikaan.

OOSTERWOLDE - Heeft u altijd al willen weten wat er in een postduivenvereniging gebeurt? Dan heeft u nu de kans en wel op vrijdagavond 14 en zaterdagavond 15 juni a.s. in het verenigingsgebouw van postduivenvereniging PV de Pelikaan aan de Mheneweg-Noord 10A te Oosterwolde. Mede in het kader van het 90-jarig bestaan van de vereniging worden er dit jaar meerdere activiteiten georganiseerd met als start twee open 'dagen'.

Gesprek met Gertie Kolkman, voorzitter van de Pelikaan (tekst gaat verder onder het interview).


Op vrijdagavond 14 juni a.s. kunt u vanaf 19.30 uur, na een korte introductie over postduiven, live meemaken hoe de duiven de mand ingaan voor de wedstrijd die op zaterdag plaatsvindt. U kunt er getuige van zijn hoe deze 'renpaardjes van het luchtruim’, door middel van een elektronische ring worden geregistreerd en in de loop van de avond in een speciaal ingerichte vrachtwagen worden geladen om een dag later een afstand van enkele honderden kilometers te gaan overbruggen. Ook de aankomst op zaterdag kunt u live meebeleven. Opgave hiervoor is op vrijdagavond. Hierbij kunt u bij een postduivenliefhebber/duivenmelker thuis de aankomsten van de duiven live meemaken.

 's Avonds is het mogelijk om vanaf 18.00 uur in het verenigingsgebouw van PV de Pelikaan mee te kijken hoe het zogenaamde 'klokken afslaan' in zijn werk gaat en hoe de uitslag van de wedstrijd wordt gemaakt. Net als op de vrijdagavond wordt er een hapje en drankje geserveerd.

Kortom:

- vrijdagavond 14 juni a.s. bent u vanaf 19.30 uur in het verenigingsgebouw van PV de Pelikaan

- zaterdag 15 juni a.s. kunt u de live aankomsten van de duiven meemaken (tijd wordt nog nader bekend gemaakt)

- en 's avonds vanaf 18.00 uur wordt u wederom verwacht in het verenigingsgebouw.

Wilt u alleen bij de live aankomsten van de duiven op zaterdag aanwezig zijn, meld dit dan even via: pvdepelikaan@outlook.com of 06-29437033. Dit mailadres en telefoonnummer kunt u ook gebruiken voor andere vragen en/of opmerkingen.

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Nieuws 

oosterwolde 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie