Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeanet Broijl
14 mei 2024 10:34


Schaapscheerdersfeest bij Boerderijmuseum de Bovenstreek
Foto: Schaapscheerdersfeest bij Boerderijmuseum de Bovenstreek
25 jaar Boerderijmuseum

OLDEBROEK - Op zaterdag 25 mei vindt bij Boerderijmuseum de Bovenstreek weer het jaarlijkse schaapscheerdersfeest plaats. Van 10.00 u. tot 16.00 u. kunnen bezoekers terecht voor diverse demonstraties, boerenkramen, muziek, boerenlekkernijen en diverse activiteiten voor kinderen.

Eind mei en de schapen op de boerderij moeten worden geschoren voor de zomer. Dat demonstreren ze graag aan bezoekers, zowel ouderwets scheren met de hand als modern machinaal scheren met de accuschaar. Het thema is dit jaar: ‘Schapenwol, duurzaamheid’. Met schapenwol kun je de mooiste dingen maken, het is natuurlijk materiaal en zeer duurzaam. Wol en de mogelijkheden die het biedt zijn weer helemaal hip.

Naast de diverse demonstraties rondom het verwerken van wol zijn er oude ambachten en is er kunst van o.a. Rita Dokter te bewonderen. Speciaal dit jaar pakt het Boerderijmuseum groots uit met het Schaapscheerdersfeest als slotstuk van de feestweek ter ere van het 25-jarig bestaan van het museum. Daarom is er met behulp van sponsoren een speciale schapen drijven demonstratie met bordercollies in het programma opgenomen. In de show met de honden is ook een rol weggelegd voor bezoekers uit het publiek.

De samenwerking tussen herder en hond is werkelijk prachtig om te zien. Voor een gezellig dagje uit met het hele gezin is het schaapscheerdersfeest een aanrader. Zie voor nadere gegevens, toegangsprijzen, parkeren enz. de website boerderijmuseum Wethouder Flier opent de dag om 10.00 u. en ieder is van harte welkom aan de Bovenstraatweg 10 te Oldebroek.


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Elburg  Oldebroek  Cultuur en entertainment 

boerderijmuseum  schapenscheerders  demonstraties 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie