Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
8 juli 2024 10:47


Tegeltaxi helpt Danny en Leyla hun tuin te vergroenen
Foto: Tegeltaxi helpt Danny en Leyla hun tuin te vergroenen
Foto: Veluwe Duurzaam

ELBURG - Ook deze zomer kunnen inwoners van gemeente Elburg weer gebruikmaken van de gratis tegeltaxi. Met de gratis ophaalservice wil de gemeente haar inwoners stimuleren hun tuintegels te vervangen door gras, planten of bomen. Danny en Leyla wilden graag van hun tegels af en maakten dankbaar gebruik van de tegeltaxi.

Echte klussers zijn ze niet, maar dit voorjaar gingen Danny en Leyla zelf aan de slag in de tuin van hun huurwoning. De tuin lag helemaal vol tegels. Daar wilde het stel graag verandering in brengen: een groot deel van de tegels moest plaatsmaken voor een grasveld en een coniferenhaag. De tegels konden ze gratis laten ophalen door de tegeltaxi, wat hen heel wat gesjouw, tijd en geld bespaarde.

Een koelere tuin
Danny en Leyla zijn erg blij met hun nieuwe tuin. “We wilden graag wat meer afwisseling in de tuin. Selim, ons zoontje van twee, kan lekker spelen op het gras. En we merken dat de tuin echt koeler blijft op warme dagen.”

Naast verkoeling biedt een groene tuin nog meer voordelen. Regenwater kan bijvoorbeeld beter de grond intrekken dan in een versteende tuin. Handig als het zo veel regent, zoals het afgelopen voorjaar. Bovendien is een groene tuin een fijne plek voor kleine dieren, zoals vogels, egels en vlinders. In een groene tuin is namelijk meer te eten en zijn er plekjes om te schuilen en uit te rusten.

Geen omkijken naar
Wie gebruik maakt van de tegeltaxi, zet de tegels aan de straat, goed bereikbaar voor de ophaaldienst. Thuisblijven voor het ophalen is niet nodig. Danny en Leyla: “Als de tegels eenmaal aan de straat staan, heb je er geen omkijken meer naar. De tegeltaxi laat de boel weer netjes achter. Het moedigt echt aan om stappen te zetten.” Danny en Leyla hebben de smaak in ieder geval te pakken. Zij zullen nog meer tegels weghalen om zo hun droomtuin te maken.

Gratis aanmelden
Inwoners van gemeente Elburg kunnen tot en met 31 oktober gebruikmaken van de tegeltaxi. Wie zijn tegels graag wil laten ophalen, kan zich aanmelden via de website van Tegeltaxi Elburg en doorgeven op welke datum de tegels opgehaald kunnen worden. Dat kan vaak al binnen een week.

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek  Elburg Nieuws 

elburg  vrmg 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie