Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
14 mei 2024 12:04


Wekelijkse column burgemeester Tanja Haseloop - Amsing: Ont-moeten
Foto: Wekelijkse column burgemeester Tanja Haseloop - Amsing: Ont-moeten

En zo is het alweer halverwege mei. De Lintjesregen, Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag liggen inmiddels achter ons. Ook de meivakantie zit er alweer op. Wie vrij was heeft heerlijk kunnen genieten van de zon. Misschien heeft u leuke uitstapjes gemaakt. Of thuis wat klusjes gedaan, binnen of in de tuin. Of misschien heeft u juist zo min mogelijk gedaan. Iets wat we eigenlijk best wat vaker voor onszelf zouden mogen inplannen. Even niks. Even ont-moeten.

Dat is soms best lastig. Er is altijd wel wat te doen. Is het niet voor de kinderen, dan is het wel het huis opruimen, schoonmaken, wasjes draaien, boodschappen doen. Verjaardagen, bezoekjes en ga zo maar door. En hoeven we even niks, dan ‘moeten’ we ontspannen. En – hoe gek ook – dat is soms best lastig. Ook ik merk dat. Want op die momenten van ontspanning kan ik ook even dat wasje opvouwen…

Dat vraagt om een goede planning. Want voor je het weet, loopt zowel de privé- als werkagenda weer vol. Vol met dingen die moeten. Daarom is het belangrijk om plekjes in je agenda te reserveren voor ‘niks’. Voor het lezen van een goed boek bijvoorbeeld. Of voor ‘eigen invulling’, zodat je op het moment zelf kunt bekijken waar je zin in hebt. Afgelopen donderdag (Hemelvaartsdag) en vrijdag stond er voor de verandering eens helemaal niets in mijn agenda! Heerlijk, wat een mogelijkheden heb je dan als je echt niets hoeft. Het was een prachtig zonnige dag en er waren leuke activiteiten in de buurt. De grootste vlooienmarkt van de Veluwe in ’t Harde bijvoorbeeld. Of de fietstocht verzorgt door vrijwilligersgroep Elburg-Oldebroek. In Elburg is het van 8 tot en met 18 mei Vestingval met muziek en kunst en daar waren donderdag de meeste winkels open. En de terrasjes natuurlijk ook. Keuzes te over. Maar uiteindelijk zijn we gewoon thuis gebleven. Heerlijk wat verfklusjes gedaan die al een tijdje gedaan moesten worden, lekker de BBQ aan en genieten van een goed boek in de tuin.

Ik kan het u aanraden, het plannen van niks. Even een kopje koffie drinken, even een frisse neus halen. Even ont-moeten. Die momenten hebben we soms écht even nodig om weer energie te hebben voor de rest van de dag. Of voor die momenten in het vooruitzicht. Want met de zomer in het verschiet staan er weer veel leuke activiteiten op de planning waar ik heel graag bij wil zijn. Zowel in de gemeente Oldebroek als in de omgeving.

Ik denk aan het jubileum van het Boerderijmuseum, Zomerfestival in Oldebroek, de Vestingdagen in Elburg, het Full Color Festival in Kampen en het Onderstroom Festival in Harderwijk. En zo is er nog veel meer. Van rommelmarkt tot braderie, van kermis tot bijzondere kerkdienst. En natuurlijk kijken we deze zomer naar het EK voetbal en de Olympische Spelen, wat automatisch zorgt voor gezellige BBQ’s en borrels. Ik ben blij en dankbaar dat er altijd weer een groep mensen opstaat om dit soort evenementen te organiseren. Dit alles om mensen samen te brengen. Van ont-moeten naar ontmoeten. Maak een beetje tijd voor niks en daarmee tijd voor heel veel!

Tanja Haseloop – Amsing

burgemeester


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Nieuws 

oldebroek 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie