Ankeiler: De IVN Klimaatcursus “De Groene Verandering” plaatst klimaatverandering in een breed perspectief en zet aan tot klimaatactie.

- De IVN Klimaatcursus “De Groene Verandering” plaatst klimaatverandering in een breed perspectief en zet aan tot klimaatactie. De cursus gaat in op de huidige kennis over klimaatverandering en de wisselwerking tussen menselijk handelen en klimaatverandering. De cursus wil niet alleen informeren, maar ook motiveren met positieve verhalen die aanzetten tot actie en die vertrouwen geven in het eigen handelen.

In deze cursus worden onderwerpen besproken als de ecologische voetafdruk, klimaatrechtvaardigheid en klimaatcommunicatie. Daarnaast wil de cursus een link maken met het dagelijkse leven van de cursisten. Daartoe worden er voorbeelden aangehaald die laten zien hoe cursisten zelf in actie kan komen. Met deze kennis gaan cursisten aan de slag door een eigen actieplan op te stellen.

Op maandag 16 januari 2023 start er een nieuwe IVN Klimaatcursus. De cursus bestaat uit 7 theorieavonden op maandagavond en 3 excursies op zaterdagmorgen. De eerste cursusavond is op maandag 16 januari 2023; de laatste op maandag 27 februari 2023. De excursies zijn op 3 zaterdagen van 09.00 tot 12:30 uur. De theorieavonden zijn in de Nooterhof. De excursies zullen in en rond Zwolle zijn.

Meer informatie leest u op ivnzwolle.nl. Belangstellenden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar klimaat@ivnzwolle.nl .

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel