Ankeiler: Aan de vooravond van ‘Kerst in oud Kampen’, vrijdag 8 december geeft het Kamper Kleinkoor “Musica Religiosa” een tweetal kerstconcerten in de Lutherse kerk, Burgwal 85 te Kampen.

- Aan de vooravond van ‘Kerst in oud Kampen’, vrijdag 8 december geeft het Kamper Kleinkoor “Musica Religiosa” een tweetal kerstconcerten in de Lutherse kerk, Burgwal 85 te Kampen. Tijdens dit concert brengen zij een gevarieerd kerstprogramma met onder andere het ‘Stille nacht’, ‘What Child is this’ en het geliefde ‘Cantique de Noël’.

Noortje van Middelkoop verleent haar medewerking op panfluit en accordeon. Jan-Willem ’t Hart zingt solistisch bij enkele liederen en Harry van Leeuwen bespeelt het monumentale Naber-orgel. Het geheel wordt muzikaal omlijst door strijkersensemble ‘Che Vanno’ o.l.v. violiste Chloë Elsenaar terwijl dirigent Gerwin van der Plaats de piano bespeelt.

Het Kleinkoor ‘Musica Religiosa’ bestaat inmiddels 15 jaar en in die jaren heeft het koor zich ontwikkelt tot een kwalitatief vooraanstaand kleinkoor. De programmering staat bekend om de inspirerende liederen waarbij de zilverkleurige koorklank menigeen in vervoering brengt. Het geheel staat onder deskundige en bevlogen leiding van dirigent Gerwin van der Plaats. Als geen ander weet hij de eenheid in stem en muzikale overdracht tot in de puntjes voor te bereiden en tot uiting te laten komen. Waardoor de muzikale boodschap bij de luisteraar als een warme deken over hem of haar heen komt.

De aanvang van de concerten is 19.00 uur & 20.45 uur. Alle bezoekers van het concert ontvangen na afloop een leuke attentie in de vorm van eerder opgenomen kerst-Cd. De toegangsprijs bedraagt €10,- en kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicareligiosakampen.nl Op de avond van de concerten is het ook mogelijk om kaarten aan de kerk te kopen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel