01 april 2023

NUNSPEET - De Vrije Academie Nunspeet aan de Stationslaan 28 opent haar deuren voor de jaarlijkse Open Dag op 1 april van 9.30 - 13.00 uur. U kunt u inschrijven voor een open les Keramiek, Basisjaar, Klassieke Technieken of Vormgeving Glas via info@vrijeacademienunspeet.nl of gewoon gezellig even binnen komen lopen!

Een uniek gebouw, nog helemaal in de oude staat, is al 55 jaar het thuishonk van de Academie. Ooit opgericht door o.a. Cor Vrendenberg en nog altijd een opleiding voor volwassenen die opleidt tot zelfstandig werkend kunstenaar. Er wordt nog altijd les gegeven door kunstenaars en zijn er elk jaar een aantal studenten die na een eindexamentraject afstuderen. Laagdrempelig, want er kan gestart worden met een basisjaar, waarin alle basisvaardigheden en verschillende technieken aan bod komen.

Daarna kan er doorgestroomd worden naar de meer klassieke richting, waar de nadruk ligt op techniek, of naar schilderen A en B, waar de nadruk meer ligt op autonomie.

Daarnaast worden er ook jaaropleidingen Keramiek, Beeldhouwen en Vormgeving Glas aangeboden, en aanvullende modules zoals Modeltekenen of schilderen in het Noord-Veluws museum. Voor jongeren van 12 - 18 jaar is er de Jongerenacademie op zaterdagmiddag, daar kan ook gewerkt worden aan een portfolio voor vervolgonderwijs.

Voor meer informatie kunt u altijd bellen naar telefoonnummer 0341-261216 of een kijkje nemen op de website www.vrijeacademienunspeet.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel