Ankeiler: Na een serie van nederlagen van vier wedstrijden kon afgelopen zaterdag tegen Sparta in Nijkerk weer een resultaat behaald worden voor het team van Guido van Keulen.

- Na een serie van nederlagen van vier wedstrijden kon afgelopen zaterdag tegen Sparta in Nijkerk weer een resultaat behaald worden voor het team van Guido van Keulen. Met dit gelijke spel heeft Rood-Wit zich bovendien verzekerd van handhaving in de tweede klasse veldcompetitie voor volgend seizoen. Rood-Wit verkeert niet in de beste vorm na de knappe zaalpromotie van begin april. Sindsdien is er niet meer gewonnen. Door nederlagen tegen HHV, KVZ, Exakwa en als klap op de vuurpijl werd er vorige week thuis ook nog verloren tegen het nog puntloze Emmeloord. Het degradatiespook kwam even om de hoek kijken.

De spanning was begin van de wedstrijd voelbaar tegen Sparta. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de scores gingen gelijk op. Verdedigend stond het goed. Aanvallend echter werden er regelmatig ballen verloren door slordig spel. De beste kansen werden niet altijd uitgespeeld en het vizier stond niet altijd op scherp. Dit resulteerde in een ruststand van 7 – 7.

Het beeld in de tweede helft was niet veel anders in een wedstrijd waar veel werd toegelaten door de scheidsrechter. Halverwege de tweede helft kon Sparta voor het eerst een gaatje slaan van drie doelpunten en leek het er even op dat Rood-Wit vandaag genoegen moest nemen met wederom een verliespartij. Toch bleef Rood-Wit, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, strijdbaar en vechten voor ieder doelpunt. De Rood-Witters kwamen zelfs even op voorsprong door knap een serie van vier doelpunten te maken. Uiteindelijk kon Sparta met een late treffer in de extra speeltijd de eindstand van 15 – 15 op het scorebord zetten. Al met al een terechte uitslag.

Het verdiende punt werd na afloop gekoesterd, later op de middag toen ook de uitslagen van de andere wedstrijden uit de poule bekend werden bleek het voldoende voor handhaving in de tweede klasse. Volgende week word in Wezep de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Regio’72 uit Vaassen. De wedstrijd begint om 15.30 uur op sportpark Erica Terpstra.

Doelpunten: Nikay van Keulen 5x, Ruben van Bekkum 4x, Pepijn Smit 3x, Matthijs Pauw 2x, Moniek van Renselaar 1x.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel