De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer arriveerde.  Foto: Stefan Verkerk/NewsUnited

De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer arriveerde. Foto: Stefan Verkerk/NewsUnited

ELBURG - In de historische binnenstad van Elburg is tijdens de nieuwjaarsnacht een grote uitslaande brand uitgebroken in een woning. Volgens de veiligheidsregio is er, zover nu bekend, een persoon gewond geraakt.

De brand woedde in een woonhuis aan de Beekstraat en brak rond 02.00 uur uit. Rond 03.15 uur meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) dat de brand onder controle was, anderhalf uur later werd het sein brand meester gegeven.

Het dak van het pand is ingestort en het huis moet als verloren worden beschouwd. De inzet van de brandweer was vooral gericht op het behouden van de aangrenzende huizen. Dat is gelukt, maar de panden hebben wel waterschade opgelopen.

De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Bekijk hier de beelden:

De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig om het pand te blussen en verricht ook nabluswerkzaamheden. De politie heeft de omgeving afgezet met linten.

'Kom niet kijken'

Veel mensen zijn naar de brand komen kijken, maar de Veiligheidsregio riep mensen op weg te blijven. "U kunt daardoor de hulpdiensten hinderen, zeker in het centrum van Elburg! Daarnaast gelden de coronamaatregelen", liet de VNOG weten via Twitter.

Voor de brand was grip 1 afgegeven. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle hulpdiensten op locatie makkelijk met elkaar kunnen communiceren.

Deel dit artikel