WEZEP - Zaterdag is het moment daar. WHC kan na drie seizoenen afwezigheid zijn rentree maken in de Hoofdklasse. Om dit te bereiken zal WHC in een rechtstreekse confrontatie moeten afrekenen met VV Nieuwenhoorn. De ploeg uit Hellevoetsluis werd net als WHC tweede in de reguliere competitie en won vorige week op eigen veld van Hoofdklasser Scherpenzeel met 2-0. Het belooft een geweldige strijd te worden in Rosmalen en de gelukkigste van de twee mag zich volgend seizoen Vierde Divisionist noemen. Dit weekend werd namelijk besloten dat de naam Hoofdklasse verandert in Vierde Divisie. De naam Vierde Divisie is logischer qua naam in de huidige voetbalpiramide en daarom zal de naam Hoofdklasse na hele lange tijd verdwijnen uit het amateurvoetbal.

Voor WHC startte de voorbereiding van dit seizoen al op 8 juni 2021. Doordat er in het seizoen 2020/2021 amper gevoetbald werd, kon er al vroeg aan de voorbereiding van het seizoen 2021/2022 worden begonnen. Op 26 juni werd het eerste deel van de voorbereiding afgesloten tegen Go Ahead Kampen en werd er met 3-4 verloren.

In augustus begon WHC aan het tweede deel van de voorbereiding. Tijdens deze voorbereiding won WHC van SDC Putten, WSV Apeldoorn, CSV Apeldoorn en Columbia. Alleen van Nunspeet werd verloren. In de poulefase van de beker ging het minder soepel, maar werd er wel de volgende ronde bereikt. In een poule met Go Ahead Kampen, IJVV en Batavia waren vier punten voldoende om door te bekeren. Het bekeravontuur was echter van korte duur, want in de volgende ronde blameerde WHC zich uit bij vierdeklasser Daarlerveen. Na een 1-1 eindstand werd WHC door middel van penalty’s uitgeschakeld. Vanaf november had WHC zo nog maar één doel over en dat was het bereiken van de Vierde Divisie.

Voor de coronawinterstop speelde WHC 9 wedstrijden met wisselend succes. Grote overwinningen werden afgewisseld met onnodig puntverlies. Op een doordeweekse avond in Steenwijk werd verloren van de later terechte kampioen Olde Veste. Het gat werd toen zes punten, waardoor WHC al vroeg in het seizoen in de achtervolging moest. Lang bleef het verschil rond deze grootte hangen en leek Olde Veste onbedreigd op de titel af te gaan. In april begon Olde Veste echter punten te verliezen en als klap op de vuurpijl bracht WHC het gat terug naar twee punten door op een mooie paasmaandag de ploeg uit Steenwijk met 2-1 te verslaan. De vreugde was echter van korte duur, want in de volgende wedstrijden verloren de Wezepers kostbare punten terwijl Olde Veste bijna al zijn wedstrijden won.

Zo kon WHC zich langzaamaan gaan richten op de nacompetitie. Door de tweede plaats in de reguliere competitie mocht WHC een ronde overslaan. Vorige week werd in de tweede ronde aangetreden tegen Voorschoten. In een geweldige eerste helft werd Voorschoten van het veld geblazen en was met de 3-0 tussenstand het pleit eigenlijk al beslecht. De tweede helft begon Voorschoten nog wel dreigend. De 3-1 viel nog wel, maar toen WHC binnen no-time de 4-1 maakte, was het over en uit. Sargon Gouriye zorgde nog wel met een prachtig doelpunt voor de 5-1 en maakte zo de middag voor WHC nog mooier.

De mooie overwinning van vorige week zou alleen niks uitmaken, als er deze zaterdag geen passend vervolg aan wordt gegeven . 382 dagen na de eerste training van dit seizoen kan in Rosmalen het grote doel worden bereikt. Promotie naar het niveau waar WHC volgens velen op thuis hoort. Hopelijk reizen veel WHC’ers af naar Rosmalen om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen om aansluitend een mooi feest met z’n allen te kunnen vieren.

De wedstrijd zal om 14:30 beginnen op Sportpark de Groote Wielen in Rosmalen.

Deel dit artikel