Foto kamperveer.nl

Foto kamperveer.nl

KAMPEN - Al zijn de stroomkasten bovenstrooms, zo ook bij aanmeersteiger van 't Kamperveer, nog niet geplaatst en is laden met een volledig elektrisch/duurzaam schip daardoor een uitdaging: 't Kamperveer gaat komende Kamper Ui(t) dag, donderdag 11 augustus, officieel in de vaart. Ook de laatste Kamper Ui(t)dag, op 18 augustus, zal er gevaren worden langs het monumentale, historische stadsfront van Hanzestad Kampen.

De gehele donderdag, van 09.30 tot richting de avond dan wel zo lang de accu's het uit gaan houden zal er gevaren worden vanaf opstappunten Koggewerf/Taveerne (steiger IJsselzijde) en aanmeersteiger naast de stadsbrug. De vaartocht zal gaan tot nabij molen Olde Zwarver, waarna 't Kamperveer zal omkeren waarbij het historische/monumentale stadsfront van onze Hanzestad aan het zicht voorbij zal trekken. Tickets zijn onder andere te koop aan boord van 't Kamperveer en bij Perron 1 op het monumentale station van Kampen voor 5 Euro per persoon. De vaartocht duurt ongeveer een half uur. Aan boord zal de ijsfiets van Perron1 staan met verfrissende heerlijke biologische ijsjes, zowel verpakt ijs van NICE, Boerderijs als schepijs van streekproducent Sonneclaer, maar ook biologische fruit- en frisdranken van sLandsbeste en Whole Earth.

Voor mensen met een rolstoel of rollator is opstappen bij de Koggewerf momenteel de enige mogelijkheid om aan boord te komen. Op die plek kan er onder het genot van een drankje op het terras van de Taveerne gewacht worden op 't Kamperveer.

't Kamperveer is gerealiseerd door investeringen van gebiedspartijen en ondernemers en subsidie van de Europese Unie (LEADER), de provincie Overijssel en de gemeente Kampen. Deze subsidies zijn bedoeld voor samenwerkingsverbanden die zich richten op plattelandsontwikkeling. Vanuit deze subsidie zullen er dit/komend jaar meer locaties/opstapplaatsen worden gerealiseerd, waaronder een aanmeerpunt aan Seveningen. Daar zal Stadserven fiets-/wandelpaden realiseren voor de verbinding met het achterland, Kampereiland en IJsselmuiden. 't Kamperveer zal ook op die locaties gaan voor inclusiviteit: iedereen kan mee aan boord, ook met een fiets, rollator en rolstoel. Zodra de elektrakast bovenstrooms/bij aanmeersteiger gerealiseerd is, zal 't Kamperveer meerdaags gaan varen in een vaarschema.

Voor tickets, behalve aan boord verkrijgbaar, of meer informatie voor de speciale Kamper Ui(t) vaartochten: kom aan bij Perron 1 middenop het perron van het monumen station Kampen, of bezoek onze website op www.kamperveer.nl

Deel dit artikel