DOORNSPIJK - Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor start na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie weer op. In september beginnen de repetities voor twee kerstconcerten: op 9 december in Gouda en 17 december in Apeldoorn. Inmiddels zijn er over de 400 aanmeldingen en is er nog plek voor nieuwe zangers bij alle regio’s.

Het Groot Nederland Johannes de Heer koor is een projectkoor dat in de periode 2016 tot en met 2019 vier zeer succesvolle edities kende. Koorleden, afkomstig uit een variatie aan kerkgenootschappen, ontmoeten en herkennen elkaar in de liederen van Johannes de Heer. Het koor repeteert op acht verschillende locaties in Nederland, zodat de reistijd voor deelnemers beperkt blijft. Uiteindelijk vormen de deelnemers tijdens de concerten een groot koor. De repetities zijn in Goes, Alblasserdam, Woerden, Huizen, Renswoude, Doornspijk, Vriezenveen en Wouterswoude. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wilbert Magré.

Op het programma staan geliefde kerstliederen uit de zangbundel van Johannes de Heer. Telkens weer blijkt dat zijn muziek en liedteksten een gevoelige snaar raken, zowel bij koorleden als bezoekers van de concerten. Met de concerten wordt ook geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Woord en Daad.

Meer informatie www.johannesdeheerkoor.nl

Deel dit artikel