HATTEMERBROEK - Vrijdagavond 23 september is Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek door zijn club, ATB-vereniging Oldebroek, gehuldigd voor zijn overwinning tijdens het wereldkampioenschap BMX Junioren op 31 juli in Nantes. Als beloning voor deze bijzondere sportprestatie kreeg de kersverse wereldkampioen van locoburgemeester Liesbeth Vos – van de Weg ook de gemeentelijke erepenning uitgereikt.

Fotoreportage Alida Bosma

Groot talent

Dat Julian (18) talent had voor de BMX-fiets was al snel duidelijk. Het was dan ook niet vreemd dat zijn vader samen met veel andere vrijwilligers het initiatief nam voor de aanleg van een BMX-baan in Hattemerbroek. Dankzij de vele trainingen daar en op andere locaties reed hij zich tijdens wedstrijden in de kijker met diverse overwinningen tot gevolg. Hij is meervoudig Nederlands kampioen, haalde in 2019 al eens brons op het WK en stond door zijn prestaties regelmatig op het podium van de gemeentelijke sportverkiezing. De grote droom van Julian is om deel te nemen aan de Olympische Spelen en in de voetsporen te treden van Niek Kimman, de regerend Olympisch kampioen BMX bij de senioren.

Huldiging

Het bestuur van de ATB vereniging is heel trots op prestaties van Julian. Zij zetten hem dan ook flink in het zonnetje met een mooie huldiging op het fraai aangeklede sportpark. Ook Beerd Flier, wethouder Sport van de gemeente Oldebroek, steekt zijn waardering niet onder stoelen of banken: “Julian heeft een ongekende prestatie geleverd. Het is al niet eenvoudig om in Nederland de top te halen in deze tak van sport. Maar om dan ook de beste van de wereld te zijn, is echt heel bijzonder. Het college is apetrots op deze jonge inwoner van onze gemeente. Hopelijk inspireert hij andere kinderen om te gaan sporten en bewegen. Wie weet komt er dan over tien jaar weer zo’n groot talent uit Oldebroek op het podium.” De wethouder feliciteerde Julian en overhandigde hem een oorkonde. Locoburgemeester Liesbeth Vos verraste Julian daarnaast met het uitreiken van de gemeentelijke erepenning. Dit als blijk van waardering en felicitatie van het college van de gemeente Oldebroek.

Deel dit artikel