WEZEP - Zestien jaar geleden begonnen Houman en Harif Kamran met kickboksen. Het beviel ze zo goed, dat ze beroepsmatig kickboksen gingen introduceren in de gemeente Oldebroek. Drie jaar geleden, zo vertelden zij tijdens het werkbezoek, begonnen ze aan de Rondweg in Wezep. In een leegstaande hangar hebben zij een mooie accommodatie gerealiseerd, waar nu zo’n 120 volwassenen en 100 jongeren wekelijks komen trainen.

“Iedereen heeft zijn eigen motivatie om met kickboksen te beginnen en is hierdoor uniek. Bij Kickboks Wezep werk je op een leuke manier aan deze sport in een prettige omgeving aan persoonlijke doelen”, licht Houman toe.

Vanaf 6 jaar kan je al spelenderwijs leren kickboksen. De sport leent zich goed om doelstellingen te behalen zoals: weerbaarheid, in eigen kracht staan, plezier maken, gezond bewegen, discipline, doorzettingsvermogen en natuurlijk goed leren kickboksen. Het is een leerzame sport!

Het CDA is onder de indruk van de visie Kickboks Wezep op een gezonde sportomgeving. Een omgeving waar je lekker en gezond iets kunt eten en drinken, bewust wordt omgegaan met alcohol, die rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag. Kickboks Wezep is een belangrijke leeromgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

'Hoewel het heel uitnodigend was om even mee te sparren, hebben we het toch niet gedaan. Het CDA is echter onder de indruk van dit mooie initiatief en ziet het als een verrijking in het sportieve aanbod binnen Oldebroek!'

Deel dit artikel