In een Kansrijk Wonen huis wonen meestal vier jongeren. Eén van hen is de hoofdbewoner. Als hoofdbewoner ben je geen hulpverlener, maar een positieve en sociale huisgenoot die zorgt voor een fijne sfeer in huis. Je voert af en toe een huisoverleg, maakt makkelijk een praatje en bent beschikbaar voor kleine, praktische vragen. De rol is dus licht ondersteunend, zonder dat je er alleen voor staat.
Ervaring voor het leven
Voormalige en huidige hoofdbewoners kijken met plezier terug op hun tijd in het huis. Eline, die nu hoofdbewoner is, zegt: “Alleen wonen kan saai zijn. Hier heb je altijd wel iemand om mee te praten of gewoon gezellig samen mee te zijn.” Kansrijk Wonen organiseert bovendien twee keer per jaar een gezellige activiteit voor alle hoofdbewoners, wat goed is voor je netwerk én je sociale leven. Huiscoördinator Roza legt uit: “Het is gewoon wonen, maar als je ergens mee zit, is er altijd iemand om mee te sparren.”
Wat is Kansrijk Wonen?
Bij Kansrijk Wonen kunnen jongeren, die een duwtje in de rug nodig hebben, een nieuwe start maken. Dit gaat het beste in een omgeving waarbij gewoon contact is met vrienden, familie en buren. Kansrijk Wonen biedt tijdelijke huisvesting voor jonge mensen. De jongeren wonen samen in een huis, maar hebben ook een eigen kamer. Elke jongere wordt begeleid door een coach bij praktische zaken. Hiervoor heeft Kansrijk Wonen gewone huizen in gewone wijken beschikbaar. Het uiteindelijke doel van Kansrijk Wonen is dat de jongere na gemiddeld 12 tot 18 maanden weer zelfstandig kan wonen. Voor meer informatie kun je vinden op de website van Kansrijk Wonen.
Interesse? Meld je aan!
Ben jij positief, zelfstandig en sociaal en zie jij jezelf als hoofdbewoner in Nunspeet? Neem dan contact op met Ans van Wijhe via 06 118 068 77 of mail naar info@kansrijk-wonen.nl.
Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.