Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeanet Broijl
12 mei 2024 21:55


Thom Severijn wint Top Totaal tijdrit Dronten
Foto: Thom Severijn wint Top Totaal tijdrit Dronten
Foto: Vlnr. Quinten Veling_Thom Severijn_Bodi Del Grosso_Lammert Haverkamp namens Top Totaal ©Dirk Jan Grootkarzijn)

DRONTEN - Wielervereniging de IJsselstreek organiseerde zaterdag 11 mei de derde wedstrijd in de KNWU AGU Clubcompetitie 2024. Na de Zuiderzeeronde en de Bergomloop stond er een tijdrit op het programma.

De tijdrit ging over een parcours van 25 kilometer en er stonden 104 renners aan de start. De nodige punten waren te verdienen in het Natusport Algemeen klassement en in het CyclOn Jongerenklassement.

Het parcours kende weinig bochten en was in de startfase volledig beschut. Na 9km was een keerpunt. De winnaar Thom Severijn van WV West Frisia realiseerde met zijn rit een verpletterende tijd van 30:03. Vooraf was Quinten Veling van Wielerploeg Groot Amsterdam ook getipt voor het podium. Hij realiseerde uiteindelijk een tijd van 30:15, goed voor de tweede plaats. Bodi del Grosso van het Giant Store Cycling Team werd derde met een tijd van 30:36. Jelle ter Weeme was met een 13e plaats en een tijd van 31:39 de snelste IJsselstreker. Pete en Ed Uptegrove werden 20e en 21e met tijden van 31:51 en 31:54.

Lammert Haverkamp reikte namens Top Totaal Woningen voor recreatie en mantelzorg, de bloemen uit op het podium.

De sterkste Nederlandse clubteams strijden in drie verschillende klassementen om de winst. Na de tijdrit zijn de leiders in het algemeen, jongeren- en teamklassement tot nu toe bekend. Mathijs Loman ontving de Natusport trui voor het algemeen klassement, Sven Pijnenburg de leiderstrui van het CyclOn jongerenklassement en het team van Giant Store Assen NWVG gaat aan de leiding in het teamklassement.Namens de organisatie WV de IJsselstreek reikte Frans van Varik de bloemen en truien uit op het podium.

De volgende wedstrijden in AGU Clubcompetitie 2024 staan nog op de agenda:

- 9 juni: Noorderveld

- 29 juni :Team Tijdrit Gilze

- 7 juli: Zevenheuvelen

- 15 september:  Finale Oostellingenwerf


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Elburg  Oldebroek  Sport 

wielrennen  tijdrijden  dronten  ijsselstreek  
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie