Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jarno van de Bor
13 mei 2024 10:59


Veiligheidsregio's schalen natuurbrandrisico op naar 'Fase 2'
Foto: Veiligheidsregio's schalen natuurbrandrisico op naar 'Fase 2'
Foto: A1 Mediagroep

VELUWE RANDMEER - De veiligheidsregio's Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Midden hebben het natuurbrandrisico opgeschaald naar Fase 2. Door de warmte en de weinige neerslag die de afgelopen dagen is gevallen is de kans op natuurbranden 'aanzienlijk toegenomen'.

De veiligheidsregio's in Nederland hanteren veiligheidsniveaus voor periodes van warmte en droogte. In deze periodes neemt de kans op natuurbranden in gebieden met bos, heide en grasduinen toe bij droog weer. Natuurbranden kunnen zich dan zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden. 

Verschillende fases natuurbrandrisico
  • Fase 1 
    Natuurbeheerders en brandweer zijn altijd voorbereid op een natuurbrand. Zij hebben in deze fase (nog) geen extra maatregelen getroffen. Wel geldt altijd dat voorzichtigheid met vuur in de natuur geboden is.
  • Fase 2
    Het is al langere tijd droog in de natuur. Het risico dat een natuurbrand ontstaat is groter. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook om medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Het is nog steeds toegestaan om de natuur in te trekken, maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112. Sommige - gemeentelijke of provinciale - vergunningverleners gebruiken de fase-indeling om een vergunning te weigeren of in te trekken.
Bron: natuurbrandrisico.nl

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Nijkerk  Barneveld  Putten  Ermelo  Harderwijk  Nunspeet  Elburg  Oldebroek Nieuws 

nieuws vrmg putten ermelo nijkerk barneveld harderwijk nunspeet oldebroek elburg 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie